Українським пенсіонерам виплатять одразу 6 пенсій: коли це можливо

Відомо, у якому разі пенсіонерам передбачено 6-місячну виплату пенсії.
Українським пенсіонерам виплатять одразу 6 пенсій: коли це можливо
Ілюстративне фото / Getty Images

У разі виїзду пенсіонера на постійне місце проживання за кордон пенсія, призначена в Україні, виплачується за шість місяців наперед перед від'їздом, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Закарпатській області.

Читайте також:

Відповідна норма передбачена статтею 51 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонер, який планує виїхати за кордон, повинен особисто звернутися з заявою до територіального управління Пенсійного фонду України за місцем свого постійного проживання та надати:

  • заяву (встановленого зразка);
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відповідним записом про виїзд на постійне місце проживання за кордон, або паспортний документ іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства;
  • довідку про зняття з реєстрації місця проживання в Україні.

Читайте також:

Грошова допомога при виїзді пенсіонера на постійне місце проживання за кордон виплачується органами Пенсійного фонду шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача в уповноваженому банку.

Раніше ми писали, що станом на 1 жовтня 2024 року в Україні налічується 10,34 млн пенсіонерів. 25% із них отримують близько 2760 грн (66 доларів).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK