У Мінфіні запевнили, що у 2024 році допомогу переселенцям буде збережено

Кабмін збереже всі видатки для переселенців у 2024 році.
У Мінфіні запевнили, що у 2024 році допомогу переселенцям буде збережено
Ілюстративне фото / Getty Images

2024 року Кабінет Міністрів України збереже всі видатки для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час конференції "Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб".

Читайте також:

За даними Мінфіну, у 2024 році в держбюджеті для здійснення соціальних виплат майже 5 млн отримувачам буде спрямовано 136,5 млрд гривень. З цього обсягу на допомогу для проживання внутрішньо переміщеним особам буде виділено 57,6 млрд грн, що майже у 20 разів більше порівняно з видатками до повномасштабного вторгнення РФ.

Ці кошти буде спрямовано на підтримку ВПО, кількість яких порівняно з 2021 роком зросла в 11 разів.

"Порівняно з довоєнним періодом соціальні видатки зросли в 1,5 рази і становлять понад 470 млрд гривень. Так, кількість отримувачів соціальних виплат порівняно з довоєнним періодом зросла на 40% з 3,6 млн осіб до майже 5 млн осіб", - розповів заступник міністра.

Читайте також:

За його словами, як минулого, так і цього року завдяки зовнішньому фінансуванню повністю забезпечено виплати всіх соціальних та гуманітарних видатків.

Раніше ми писали, що сім'ї з дітьми з уразливих категорій, які евакуюються з прифронтових територій Харківщини та Сумщини, можуть отримати додаткову фінансову допомогу. Розмір виплати становить 10 800 грн на особу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK