Влада Білорусі відкрила кордони для контрабанди: У ГУР розповіли деталі

Так режиму вдасться частково забезпечити ринок Білорусі, а надалі й РФ, санкційними групами товарів.
Влада Білорусі відкрила кордони для контрабанди: У ГУР розповіли деталі
Президент Білорусі Олександр Лукашенко / flickr.com

Керівництво Білорусі дало негласну вказівку командуванню Державного прикордонного комітету не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою. Про це повідомило Головне управління розвідки МО України в Telegram.

Як пояснили в розвідці, таке рішення пов'язане з різким погіршенням фінансової ситуації в країні через накладені на режим Лукашенка західні санкції.

Читайте також:

"Влада Білорусі сподівається частково зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди. Найперше - тютюнових виробів місцевих виробників", - йдеться в повідомленні.

У ГУР також додали, що так режиму вдасться частково забезпечити ринок Білорусі, а надалі й РФ, санкційними групами товарів, які раніше надходили з країн ЄС. Йдеться про запчастини до автомобільної техніки, господарські товари тощо.

"Щоб посилити потік товарів, влада Білорусі послаблює вимоги до перетину кордону з боку країн ЄС. Прикордонні відомства Польщі та Литви вже заявляють про виявлення великих партій контрабандних білоруських тютюнових виробів у вантажних автомобілях", - зазначили у відомстві.

Публікація ГУР Міністерства оборони України в Telegram
Публікація ГУР Міністерства оборони України в Telegram

Раніше ми писали, що міжнародне рейтингове агентство Moody's оголосило Білорусі дефолт у зв'язку з виплатами з єврооблігацій у білоруських рублях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK