В Україні не запустяться 10 цукрових заводів: Названо причини

У цьому році працюватимуть лише 22 цукрові заводи по всій Україні.
В Україні не запустяться 10 цукрових заводів: Названо причини
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У цьому році в Україні запустяться лише 22 цукрові заводи, ще 10 не працюватимуть. Про це заявив заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин.

"Цьогоріч у нас дві проблеми - війна й ціна на енергоносії. Газ у Європі коштує вже більше 2 тисяч доларів. Якби Гнідавський цукровий завод працював тільки на газу, то щодоби ми повинні віддати мінімум 400 тонн цукру тільки на газ при тому, що завод буде виробляти 600-700 тонн за добу", - сказав чиновник.

Читайте також:

За його словами, вартість комерційного газу, який пропонують підприємствам, є надто високою. Кожен кілограм виробленого цукру завдаватиме лише збитків.

"Ціна на комерційний газ, який пропонують підприємствам, є такою, що можна відразу не запускати завод, адже кожен кілограм виробленого на цьому газі цукру завдає тільки збитків. Це й  стало причиною того, що цьогоріч ще 10 заводів працювати не будуть, тобто запустяться лише 22 цукрові заводи по всій Україні", - пояснив Нікішин.

Раніше ми писали, що в поточному 2021/2022 маркетинговому році в Україні вже вироблено 1 450 тис. тонн цукру, що становить 130,5% виробництва минулого МР. Працювали 33 цукрові заводи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK