Бізнес отримав ще 1,1 млрд грн доступних кредитів: для чого потрібні гроші

Найбільше підприємці взяли антикризових кредитів та на рефінансування попередньо отриманих кредитів.
Бізнес отримав ще 1,1 млрд грн доступних кредитів: для чого потрібні гроші
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За минулий тиждень 269 підприємців отримали кредити за урядовою програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на загальну суму 1,1 млрд грн. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

З лютого 2020 року, коли почала діяти програма, банки видали бізнесу 53,4 тисячі кредитів на 167 млрд грн.

Найбільше підприємці взяли антикризових кредитів - 61,7 млрд грн, на рефінансування попередньо отриманих кредитів - 28,7 млрд грн. Окрім того, на антивоєнні цілі було видано 38,4 млрд грн, на інвестиційні цілі - 10,9 млрд грн. Аграрії отримали 25,8 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торговельні компанії взяли 1,4 млрд грн кредитів для поповнення обігових коштів.

Читайте також:

Зазначається, що найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють у сфері:

  • сільського господарства (53%);
  • торгівлі та виробництва (24%);
  • промислової переробки (14%).

Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Вінницька області та Київ.

У відомстві нагадали, що урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" дозволяє залучити до 60 млн грн під 0% на період дії воєнного часу та ще 1 місяць після його завершення.

Читайте також:

Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд грн під 5% річних, що дає їм змогу вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

До того ж Кабмін розширив програму доступних кредитів на підприємства, зруйновані внаслідок бойових дій. Підприємці зможуть отримати кредит на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до 5 років на суму до 60 млн грн.

Раніше ми писали, що Ощадбанк розширив умови доступного кредитування за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" з метою підтримки мікропідприємництва, а саме фізичних осіб-підприємців (ФОП).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK