Намагалися незаконно повернути до РФ: на Київській митниці виявили 400 тонн російських товарів

За попередніми оцінками, митна вартість російського вантажу становить 1,6 млн євро.
Намагалися незаконно повернути до РФ: на Київській митниці виявили 400 тонн російських товарів
ДБР запобігло поверненню до РФ 400 тонн російських товарів / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Київською митницею виявили та запобігли вивезенню понад 400 тонн російських товарів, які намагалася незаконно повернути до РФ. Про це повідомили в ДБР.

За попередніми оцінками, митна вартість російського вантажу становить 1,6 млн євро.

Читайте також:

Як розповіли в ДБР, товар російської компанії "Сплат ру" був завезений до України напередодні повномасштабного вторгнення. Після введення заборони митного оформлення російських товарів та його подальшого продажу на території України керівництво компанії намагалось "відкликати" свій товар.

"Після відмови у реекспорті продукції, власники вирішили підробити документи. Вони надіслали Київській митниці новий пакет "документації", у якому заперечували, що є кінцевими бенефіціарами. У такий спосіб російські бізнесмени намагались уникнути фінансових санкцій та повернути собі товар", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що частина продукції, переважно предмети гігієни, уже передана ЗСУ, решту буде передано після всіх необхідних процедур.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 7 років. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що працівники ДБР на Чернівецькій митниці виявили вантажівку з російськими автозапчастинами. Товар намагалися завезти до України для продажу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK