Як заробити біткоїни в Україні
Реклама

Як заробити біткоїни в Україні
Іллюстративне фото / Фото надане рекламодавцем

Біткоїн – найкращий цифровий актив у світі. З кожним роком його вартість зростає. Але як стати біткоїн-інвестором? Існує безліч способів заробити BTC. І для цього не обов'язково мати величезний стартовий капітал.

Біткоїн – це глобальні цифрові гроші, які не контролюються банком, компанією або людиною. 2008 року його винайшла людина або група людей під псевдонімом Сатоші Накамото.

Багато людей вважають, що біткоїн - це цілісне і неподільне, тому він їм не по кишені. Насправді біткоїн ділиться на 100 млн частин, які називаються «сатоші» (від імені творця Біткоїна). Тому завжди можна придбати частину біткоїна. Розгляньмо, які існують способи заробити біткоїни.

Біткоїн-крани

Біткоїн-крани – це сайти або програми, де біткоїни роздають безплатно. Для отримання нагороди користувачам потрібно регулярно виконувати певні дії, наприклад розгадувати капчу або натискати кнопку.

Звісно, заробіток на таких ресурсах невеликий. Для накопичення якоїсь серйозної суми доведеться витратити чимало часу. Однак це легкий спосіб отримати свої перші сатоші.

Ви думаєте, в чому ж сенс роздавати біткоїни безплатно? Річ у тому, що біткоїн-крани заробляють на розміщенні банерної реклами. Саме ці кошти вони розподіляють серед користувачів, частину залишаючи собі.

Трейдинг

Цей спосіб вже вимагатиме деяких вкладень. Адже хто такий біткоїн-трейдер – це людина, яка здійснює фінансові операції з біткоїном.

Трейдер займається продажем або купівлею BTC з метою отримати спекулятивний прибуток на різниці цін (купити дешевше та продати дорожче). Торгівля відбувається переважно на біткоїн-біржах, що пропонують багато торгових інструментів.

Але важливо не забувати, що трейдинг – це завжди ризик. Тому спочатку краще попрактикуватися з невеликою сумою, щоб отримати перший досвід. А у подальшому не варто вкладати більше, ніж ви готові втратити.

Майнінг біткоїнів – це найбільш витратний вид заробітку в Біткоїн-індустрії. Вже давно минули часи, коли BTC можна було видобувати на персональних комп'ютерах. Зараз весь видобуток біткоїна зосереджений у руках професійних гравців із дорогим спеціалізованим обладнанням, яке називається ASIC.

Але навіть купивши найдорожчі та найсучасніші «асіки», немає жодної гарантії, що ви працюватимете в плюс. Швидше за все вам доведеться приєднатися до майнінг-пулу. Такі об'єднання потрібні для того, щоб підвищити шанси отримання нового блоку Біткоїна. Щоправда, і видобуток доведеться потім ділити на всіх.

Купити та зберігати

Найнадійніший і перевірений спосіб заробітку на біткоїні – це його тривале зберігання. Біткоїн – це не звичні нам традиційні гроші, які постійно знецінюються. Біткоїн влаштований таким чином, що в довгостроковій перспективі він тільки зростатиме в ціні.

Багато аналітиків сходяться на думці, що найкращий діапазон зберігання біткоїнів – від п'яти років. Це забезпечить максимальну вигоду від інвестицій.

Також існує думка, що в майбутньому біткоїни взагалі не доведеться на щось міняти. Біткоїн стане настільки масовим, що ви просто розплачуватиметеся їм скрізь.

Підбиваючи підсумки

Як бачимо, стати частиною Біткоїн-індустрії не так складно. Все залежить виключно від вашого бажання та фінансових можливостей. Якщо у вас немає грошей для інвестицій, можна спробувати скористатися біткоїн-кранами. Якщо ви серйозний бізнесмен – розглянути придбання обладнання для майнінгу.

Але якщо ви середньостатистичний українець – ймовірно, вашим вибором буде або трейдинг, або покупка і тривале зберігання біткоїна. Головне правило лише одне – не витрачайте останні гроші та дійте з розумом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK