«Ми були і є українським бізнесом!» — BROCARD переміг у судах

«Ми були і є українським бізнесом!» — BROCARD переміг у судах
Пресс-служба

Упродовж останніх місяців ТОВ «Брокард-Україна» та ТОВ «Егзагон» успішно довели свою правоту в 34 судових справах, що призвело до скасування всіх обмежень щодо функціонування підприємств. Метою інформаційного та адміністративного тиску на групу компаній BROCARD була спроба витіснити з ринку найбільшу парфумерно-косметичну мережу. Про це йдеться у зверненні на офіційному сайті «Брокард-Україна».

З травня 2022 року BROCARD має нового кінцевого бенефіціара — французького бізнесмена Філіпа Бенасіна, голову Philippe Benacin Holding. У компанії акцентують увагу на тому, що незважаючи на кілька змін власників, для звинувачень немає жодних підстав: заснована ще в далекому 1997 році, мережа завжди була та буде українським бізнесом. BROCARD ніколи не здійснював свою господарську діяльність на території російської федерації, а також щиро й глибоко засуджує збройну агресію держави-окупанта.

За 14 місяців війни «Брокард-Україна» допомогла Збройним Силам України на більш ніж 67,4 мільйона гривень. Ще 5 мільйонів гривень було спрямовано до фонду «Повернись живим» для закупівлі військових комплексів у рамках проєкту «Довгі руки ТРО». Наразі компанія «Брокард-Україна» на етапі підписання меморандумів зі структурними підрозділами Міністерства оборони України, які місяць у місяць будуть отримувати певний відсоток від обороту компанії. Частина прибутку, отриманого від продажу певних ароматів, надходить до благодійного фонду під назвою «Я буду твоїм тилом». У межах цієї акції вже зібрано 120 тисяч гривень.

Внаслідок війни та жорстокої інформаційної атаки, яка тривала  14 місяців, мережа  BROCARD втратила 30 магазинів із 97 та понад чверть працівників. Попри безпрецедентний інформаційний тиск та активне адміністративне втручання в діяльність, підприємству вдалося зберегти робочі місця для 70% свого персоналу, а це майже 1300 людей.

У непростих умовах кризи BROCARD продовжував виконувати свій соціальний обов'язок, регулярно виплачуючи заробітну плату співробітниками. Так у 2022 році загальна сума витрат на оплату праці в групі компаній склала приблизно 400 мільйонів гривень, а в першому кварталі 2023 року — близько 80 мільйонів гривень. Варто зазначити, що 25 співробітників захищають країну в складі Збройних Сил України та ТРО, про що повідомляють у «Брокард-Україна».

«Патріотизм — це не про гучні гасла. Не про «зраду», переслідування та цькування бізнесу. Патріотизм — це працювати, платити податки, берегти людей, допомагати й боротися з ворогом не словами, а справами. Хто виграє, якщо з ринку піде BROCARD? Хто утримуватиме колектив, годуватиме близько 3000 членів їхніх родин? Хто платитиме до пів мільярда гривень податків до бюджету? У компанії немає власного майна: магазини мережі — це оренда. Тож, крім зобов’язань перед співробітниками, партнерами і державою, у нас нема чого забрати, – коментують ситуацію на офіційному сайті мережі BROCARD. – Чи візьме на себе ці зобов’язання той, хто так сильно хоче зараз закрити компанію? Питання не риторичне. Над ним слід замислитися тим, хто активно намагається допомогти втопити великий та чесний бізнес».

У 2022 році компанії ТОВ «Брокард-Україна» та ТОВ «Егзагон» сплатили 673 мільйони гривень до державного бюджету. У 2021 році сплачено 863,5 мільйона гривень податків. Прогнозована сума податків на кінець 2023 року перевищуватиме пів мільярда гривень.

BROCARD є найбільшою парфумерно-косметичною мережею України в сегменті розкоші. До власності групи належать ТОВ «Брокард-Україна» та ТОВ «Егзагон». «Активне відновлення позицій мережі BROCARD на українському ринку, її подальший розвиток та укріплення закладено в бізнес-стратегію Philippe Benacin Holding, яку вже впроваджують у життя», – стверджують у компанії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK