В Україну хотіли ввезти автозапчастини з РФ на 3 млн грн: як працювала схема

Представники країни-агресора планували поставити в Україну контрабандну продукцію через треті країни.
В Україну хотіли ввезти автозапчастини з РФ на 3 млн грн: як працювала схема
ДБР заблокувало ввезення в Україну 10 тонн контрабандних російських автозапчастин / dbr.gov.ua

Правоохоронці запобігли ввезенню на територію України понад 10 тонн автозапчастин російського виробництва концерну "ГАЗ" на суму понад 3 млн грн. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Читайте також:

Як розповіли в ДБР, для обходу санкцій представники країни-агресора планували поставити в Україну контрабандну продукцію через треті країни. За розробленою схемою товар спочатку оформлявся на білоруські фірми-прокладки, надалі прямував на адресу європейських компаній, які нібито офіційно експортували продукцію в Україну.

Зазначається, що правоохоронці викрили оборудку під час спроби оформлення товару на Київській митниці. 

Читайте також:

"Під час перевірки супровідних документів було встановлено, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками в російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито в країні-агресорі", - йдеться в повідомленні.

Виявлені автозапчастини було вилучено та передано до Державної прикордонної служби.

Читайте також:

Товар російського виробника вилучено у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років.

Раніше ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань виявили на Рівненській митниці радіатори та будівельні матеріали з Росії, які ділки намагалися завезти в Україну під виглядом китайських товарів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK