В Україні продавали підроблені ліки для онкохворих: СБУ затримала ділків

Оптові партії сумнівних медзасобів продавали через спеціально створені інтернет-магазини та профільні групи в соцмережах.
В Україні продавали підроблені ліки для онкохворих: СБУ затримала ділків
СБУ затримала ділків, які переправляли з РФ в Україну підроблені ліки для онкохворих / ssu.gov.ua

Служба безпеки під час спецоперації на Київщині та в Харкові ліквідувала канал нелегального ввезення в Україну фальсифікованих медпрепаратів онкологічної групи. Більшу частину підробки виготовляли на території РФ та в декількох країнах Близького Сходу. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Щоб нелегально "імпортувати" фальсифікат, ділки ховали його у замаскованих технологічних порожнинах власних авто і перетинали держкордон з території третіх країн. Потім оптові партії сумнівних медзасобів продавали через спеціально створені інтернет-магазини та профільні групи у соцмережах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що безпосередню доставку "замовникам" здійснювали через підконтрольні аптеки та популярні поштові сервіси. За наявними даними, щотижневі "прибутки" зловмисників становили мільйони гривень.

Читайте також:

Співробітники СБУ викрили трьох учасників міжнародного злочинного угруповання, яке організувало нелегальний бізнес.

Експертиза підтвердила, що виявлені в ділків медпрепарати є підробками та не відповідають заявленим в інструкції характеристикам.

Під час обшуків в аптеках та помешканнях фігурантів, а також в їхніх офісних та складських приміщеннях правоохоронці вилучили велику кількість фальсифікованих лікарських засобів, незареєстровану вогнепальну зброю, чорну бухгалтерію, мобільні телефони та комп'ютери з доказами злочинної діяльності.

Читайте також:

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що СБУ ліквідувала масштабний канал ввезення в Україну фальсифікованих препаратів для онкохворих.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK