Постачання неякісного одягу для ЗСУ: в Україні викрили підприємця

За висновками експертів, поставлена військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням.
Постачання неякісного одягу для ЗСУ: в Україні викрили підприємця
Підприємця викрили на постачанні неякісного одягу для ЗСУ / gp.gov.ua

В Україні викрили директора приватної фірми на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил на понад 35 млн грн. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Читайте також:

За даними слідства, у 2022 році між військовою частиною та швейною фабрикою були укладені договори на поставку форменого одягу для військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Умови договору передбачали поставку вітровологозахисних та утеплених зимових курток, а також літніх польових костюмів. Загальна вартість угод становила 35 млн грн.

Читайте також:

"Скориставшись нагальною потребою в забезпеченні українських військовослужбовців одягом, компанія отримала спочатку передоплату в сумі понад 5 млн грн, а згодом решту обумовлених договорами коштів. Однак поставлені нею товари виявилися неналежної якості", - йдеться в повідомленні.

За висновками експертів, поставлена військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням. Сума завданих збитків становить понад 35 млн грн.

Читайте також:

Директору фірми повідомили про підозру в заволодінні коштами (ч. 5 ст. 191 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину, зокрема, серед військових посадових осіб.

Раніше ми писали, що детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру директору приватної компанії в заволодінні бюджетними коштами на загальну суму майже 6 млн грн, який організував постачання бронежилетів неналежної якості до однієї з військових частин Закарпатської області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK