Позбулися "російського сліду": понад 400 компаній в Україні намагаються приховати зв'язки з РФ

Названі українські компанії, що намагаються приховати бізнес-зв'язки з країною-агресором.
Позбулися "російського сліду": понад 400 компаній в Україні намагаються приховати зв'язки з РФ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку повномасштабної війни понад 400 компаній в Україні позбулися "російського сліду", змінивши власників і бенефіціарів. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

"Зміни відбулися, попри законодавчі обмеження, введені з метою захисту національних інтересів України після початку війни з Росією", - йдеться в повідомленні.

За півтора роки повномасштабної війни, незважаючи на наявні законодавчі заборони, 401 компанія з російським слідом змінила та видалила власників і бенефіціарів із РФ.

За даними "Опендатабота", топ-10 компаній за виторгом за результатами 2022 року, які прибрали зв'язки з РФ після початку повномасштабної війни, виглядає так:

Opendatabot

Читайте також:

Станом на 23 лютого 2022 року російський слід було виявлено у 20 881 компанії, зареєстрованої в Україні.

"Опендатабот" не прибирає позначення про наявність власників із РФ/РБ у картках компаній навіть після їх зміни. Така позиція полягає в тому, що є непоодинокі випадки формальної зміни власників, а не реальної, яка заборонена законодавством", - зазначили аналітики.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни дві провідні тютюнові компанії світу Philip Morris International та Japan Tobacco International.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK