На ЗАЕС стався черговий блекаут через російські атаки - Енергоатом

Енергетики заявили, що надзвичайна пригода загрожувала ядерній та радіоаційній безпеці
На ЗАЕС стався черговий блекаут через російські атаки - Енергоатом
Укренерго

У ніч із п'ятниці на суботу на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС сталося повне відключення електроенергії, яке, як повідомили в Енергоатом стало результатом російських атак.

Згідно зі звітом, пізно ввечері 1 грудня відбулося відключення лінії електропередач «Запорізька ТЕС – Феросплавна» з напругою 330 кВ, яка забезпечувала станцію електроенергією від української енергосистеми. Пізніше, о 02:31 2 грудня під час повітряної тривоги було відключено останню лінію «Запорізька АЕС – Дніпровська» з напругою 750 кВ.

В результаті блєкауту станція перейшла на електрычне постачання від дизель-генераторів. Усі 20 дизель-генераторів увімкнулися автоматично, з яких 8 залишилися в роботі.

У той же час, в «Укренерго» додали, що фахівці компанії відновили роботу основної магістральної лінії електропостачання ЗАЕС з напругою 750 кВ. Відновлення пошкоджених високовольтних ліній розпочнеться тоді, коли це буде безпечно для ремонтних бригад.

З початку російської повномасштабної агресії на Запорізькій АЕС вже відбувалися подібні інциденти. Зокрема, у листопаді Енергоатом уже повідомляв про частковий блекаут на ЗАЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK