Сміливий крок: Вайтерра планує розширення агробізнесу на тлі переговорів про поглинання

Сміливий крок: Вайтерра планує розширення агробізнесу на тлі переговорів про поглинання
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Мультинаціональна компанія «Вайтерра Україна»,  незважаючи на ризики, повʼязані з широкомасштабною війною в Україні, зацікавлена в розширенні своїх профільних активів. За нашою інформацією, компанія в процесі переговорів щодо придбання елеватора "Пеньківського ЗПК" у Вінницькій області.

Інформація про вартість угоди щодо купівлі підприємства не розголошується, однак відомо, що незадовго до широкомасштабного російського вторгнення в Україну, власники підприємства намагалися продати його за 5,5 млн доларів США.

Очевидно, що після успішної купівлі "Пеньківського ЗПК", компанії доведеться спрямувати значні інвестиції у його розвиток та модернізацію.

Зараз «Пеньківський ЗПК» перебуває в занедбаному стані та не функціонує вже протягом декількох років, потребуючи серйозної технічної модернізації. У 2022 році, згідно з відкритими джерелами, чистий прибуток підприємства склав 2100 гривень. Власником елеватора є одіозний юрист та почесний консул Німеччини в Одесі, Олександр Кіфак. Його повʼязують співпрацею, зокрема щодо скандального Одеського ринку «7 кілометр», з Юрієм Іванющенком – бізнес-партнером президента-втікача Януковича.

«Вайтерра Україна» є  дочірньою компанією групи Viterra та присутня в Україні з 1996 року. Компанія є однією з найприбутковіших на українському аграрному ринку та займає провідні позиції серед експортерів аграрної продукції. Компанія має розвинену інфраструктуру елеваторів, переробних підприємств та терміналів у Одеській області та Миколаєві. В червні 2023 року Американська агропромислова корпорація Bunge і агротрейдер Viterra підписали угоду про злиття, яке остаточно має завершитися в середині 2024 року. 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK