Україна не планує продовжувати газову угоду з РФ, - Галущенко

За словами міністра, сьогодні на ринку достатньо альтернатив російському газу.
Україна не планує продовжувати газову угоду з РФ, - Галущенко
Ілюстративне фото / Getty Images

Україна не планує продовжувати транзитний контракт із російським "Газпромом" після 31 грудня 2024 року. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

"Я можу підтвердити, що ми не плануємо укладати жодних додаткових угод або пролонгувати дію цієї угоди", - сказав він.

Очільник Міненерго наголосив, що минулого року було проведено стрес-тест української газотранспортної системи і підземних газових сховищ, який довів, що система може функціонувати і без транзиту.

Читайте також:

"Є ініціатива ЄС RepowerEU, яка передбачає, що до 2027 року європейські країни повністю позбудуться російського газу, не тільки трубопровідного, але і всього газу, включаючи LNG", - зазначив міністр.

За його словами, сьогодні на ринку є достатньо альтернатив російському газу. Низка європейських країн уже пішла цим шляхом, зокрема Німеччина, яка за півтора року звела залежність від російського газу практично до нуля.

Читайте також:

Галущенко додав, що Україна також активно посилює свою енергетичну безпеку й незалежність, зокрема за рахунок нарощування внутрішнього газовидобутку.

Раніше ми писали, що Укргазвидобування, що є частиною Групи "Нафтогаз", з початку 2024 року запустило вже четверту високодебітну свердловину. За добу вона приноситиме Україні близько 400 тис. куб. м газу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK