Гранти-2024: українці отримають від держави ще 113 млн грн на розвиток бізнесу

Переможцями грантової програми "Власна справа" стали вже майже 15 000 українців, які отримають гроші на старт або розвиток свого бізнесу.
Гранти-2024: українці отримають від держави ще 113 млн грн на розвиток бізнесу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

474 українці визнані переможцями четвертої у 2024 році хвилі грантової програми "Власна справа". Вони отримають від держави 113 млн гривень на започаткування або розширення свого бізнесу. Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

За її словами, переможцями грантової програми "Власна справа" стали вже майже 15 000 українців, які отримають мікрогранти на старт або розвиток свого бізнесу. Загальна сума інвестицій держави в мале підприємництво через гранти за цією програмою становить 3,5 млрд грн.

Серед отримувачів мікрогрантів четвертої хвилі 49% жінок, 40% чоловіків та 11% юридичних осіб. Понад 70% із них мають вищу освіту. 

Найбільше грантоотримувачів із Львівської області (47 осіб), Рівненської області (40 осіб), Київської та Івано-Франківської областей (по 36 осіб), Києва (30 осіб). Переважна більшість планує витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 

Читайте також:

Найпопулярнішими сферами, у яких працюватимуть переможці четвертої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів - 160 осіб;
  • переробна промисловість - 72 особи;
  • тимчасове розміщування й організація харчування - 67 осіб.

Раніше ми писали, що за урядовим проєктом "єРобота" понад 14 000 підприємців отримали гранти на старт або розвиток бізнесу. Загалом держава інвестувала через гранти в підприємництво 7,1 млрд грн від початку дії проєкту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK