Визначено переможців 5 хвилі грантової програми "Власна справа"

Більше ніж півтисячі українців виділять 124 млн гривень.
Визначено переможців 5 хвилі грантової програми "Власна справа"
ілюстративне фото / depositphotos.com

521 українця визнано переможцем п'ятої у 2024 році хвилі грантової програми "Власна справа", вони отримають від держави 124 млн гривень на початок чи розширення свого бізнесу. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

«З початку цього року вже понад 2 тисячі переможців програми «Власна справа», які отримають від держави мікрогранти на старт чи розвиток свого бізнесу на півмільярда гривень. Майже 20% з них відкриють нові компанії, решта – збільшить обсяги виробництва, розширить асортимент продукції та послуг. При цьому ці підприємці створять 4400 робочих місць у всіх регіонах нашої країни. Загалом від старту програми грантову підтримку отримали вже понад 15 тисяч українців на 3,5 млрд грн. Понад 1 млрд грн вони вже повернули державі у вигляді сплачених податків та зборів до бюджету», - наголосила Тетяна Бережна.

Читайте також:

У міністерстві поінформували, що серед одержувачів мікрогрантів п'ятої хвилі 57% жінок, 33% чоловіків та 10% юридичних осіб. 73% із них мають вищу освіту. У регіонах лідерами є Львівська обл. (56 осіб), Вінницька обл. (42 особи), Київська області (40 осіб), Івано-Франківська обл. (38 осіб) та Київ (42 особи).

Також повідомляється, що найбільш полярними сферами, в яких працюватимуть переможці п'ятої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 185 осіб;
  • тимчасове розміщення та організація харчування – 84 особи;
  • переробна промисловість – 61 особа.

Раніше в Мінекономіки повідомили , що 474 українці визнані переможцями четвертої у 2024 році хвилі грантової програми "Власна справа".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK