Україна збільшила видобуток вугілля на державних шахтах: перевищує довоєнні показники

З початку року видобуток вугілля на державних шахтах зріс на понад 24%.
Україна збільшила видобуток вугілля на державних шахтах: перевищує довоєнні показники
Ілюстративне фото / Getty Images

Попри воєнні ризики, обстріли, знеструмлення та нестачу персоналу, видобуток вугілля на державних шахтах упродовж кількох місяців перевищує довоєнні показники. З початку 2024 року обсяги видобутку зросли на понад 24%, повідомили в Міністерстві енергетики України.

Читайте також:

Якщо в березні 2022 року на державних вугледобувних підприємствах було видобуто 173 тисячі тонн, і ця цифра протягом тривалого часу зменшувалася, то в січні 2024 року видобуток склав 178 тисяч тонн вугілля, у лютому - 197 тисяч тонн, а за підсумками березня видобуток склав 221 тисячу тонн, що на 24% більше, ніж у січні.

За інформацією відомства, зросли й середньодобові показники видобутку. Якщо у вересні вугільники в середньому видобували за добу 4,1 тисячі тонн, то вже в березні - 7,1 тисячі тонн. 

Читайте також:

"І ми маємо подальші плани розвитку, які дозволять нам не тільки стабілізувати ситуацію в (вугільній - ред.) галузі, але й підштовхнути до подальшого розвитку, зокрема, збільшуючи обсяги видобутку вугілля, що важливо в межах підготовки до наступного опалювального сезону", - зазначив заступник міністра енергетики Олександр Хейло.

Завдяки зростанню видобутку вугілля на державних підприємствах нарощуються і його запаси на складах енергетичних підприємств. Зокрема, на кінець березня на складах ТЕЦ і ТЕС було накопичено майже 1 млн 208 тисяч тонн вугілля, що на 508 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом. 

Читайте також:

"Це важливо для підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років, яка вже розпочалася на вітчизняних електростанціях там, де це дозволяють безпекова ситуація та відновлення після масштабних російських обстрілів", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що в лютому 2024 року ПАТ "Укрнафта" видобуло 110,3 тис. тонн нафти та 92,1 млн кубометрів газу, чим перевищило показники видобутку лютого минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK