Бюджету потрібні гроші: у межах великої приватизації з молотка підуть великі об'єкти

У списку на продаж – хімкомпанії, виробники будматеріалів, спиртзаводи та порт.
Бюджету потрібні гроші: у межах великої приватизації з молотка підуть великі об'єкти
Maksym Kaharlytskyi / unsplash.com

Фонд держмайна планує велику приватизацію, яка розпочнеться у другому півріччі 2024 року. Під неї потраплять активи, вартість яких 250 мільйонів гривень та більше.

Про це пише «Економічна правда» із посиланням на інтерв'ю голови Фонду державного майна України Віталія Коваля Українському Радіо.

Голова ФДМУ повідомив, що велика приватизація відрізняється від малої стартовою ціною балансової вартості активів. Активи, які коштують понад 250 мільйонів гривень за оцінною чи балансовою вартістю, підпадають під критерії великої приватизації.

Читайте також:

"З другого півріччя 2024 року ми очікуємо та наближаємо аукціони з великої приватизації. Будуть цікаві об'єкти, і санкційні, і приватизаційні. Наприклад, "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Ми зараз активно готуємо санкційний актив, такий як завод будівельних матеріалів "Аерок". Він викликає живий інтерес до приватизації.Серед цікавих об'єктів виробник упаковки "ПентоПак" у Борисполі. Також є об'єкти портової інфраструктури - це морський торговий порт Білгород-Дністровська", - заявив Віталій Коваль.

Він також додав, що спиртова галузь іде до чіткого роздержавлення. Серед спиртових заводів, які готуються до приватизації, Зарубінський спиртовий завод, Бджильнянський спиртовий завод, Лохвицький спиртовий комбінат.

Раніше ми писали , що Кабмін заборонив приватизацію держмайна на територіях бойових дій



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK