Бізнесу та промисловості в Україні можуть вимикати світло 18 квітня: у чому причина

Обмеження не будуть застосовані для об'єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.
Бізнесу та промисловості в Україні можуть вимикати світло 18 квітня: у чому причина
Ілюстративне фото / Getty Images

У четвер, 18 квітня, в Україні може виникнути потреба застосувати обмеження енергопостачання для промисловості та бізнесу. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

Так, 18 квітня з 8:00 до 22:00 може виникнути необхідність застосувати контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів (графіки обмеження потужності).

"Вони будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України. Обсяг обмежень незначний. Обмеження не будуть застосовані для об'єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в компанії, необхідність обмеження енергопостачання - наслідок російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції. Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії, в енергосистемі виник дефіцит потужності.

Читайте також:

Укренерго просить усіх споживачів ощадливо споживати електроенергію, а промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії.

Раніше ми писали, що через похолодання та хмарну погоду споживання електроенергії в Україні стрімко зростає. Уранці 17 квітня його рівень на 6,5% більший за аналогічний показник 16 квітня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK