Рейдерське захоплення GNT Group мають зупинити правоохоронні органи – експерт

За словами економічного оглядача Голобуцького, Україна не може собі дозволити під час війни втрачати одне із джерел наповнення бюджету.
Рейдерське захоплення GNT Group мають зупинити правоохоронні органи – експерт
Соцсети

Правоохоронні органи мають нарешті вирішити ситуацію навколо рейдерського захоплення активів українського аграрного холдингу GNT Group, зокрема одеського зернового терміналу, яке вже триває другий рік.

Про це розповів економічний оглядач та експерт Олексій Голобуцький, повідомляє видання Телеграф. 

«Olimpex Coupe International вже понад два роки пробують рейдернути, і то компанії зі США (бо бізнес реально вигідний, а воююча Україна вважається, очевидно, неспроможною до захисту своїх приватних бізнесів» - пише економічний оглядач.

Експерт констатує, що інформаційна хвиля щодо участі терміналу у контрабанді зерном не то, що не відповідає дійсності, вона не може бути взагалі реальною через формат експорту зерна в Україні. А сам цей інформаційний привід – це частина великої кампанії по захопленню активів українських бізнесменів.

«Ще раз: конкретно на етапі роботи терміналу процес зернотрейдингу (прийняття, оформлення, відвантаження) жорстко контролюється банками, митницею, БЕБ і навіть постійним представником СБУ в порту… Термінал взагалі ніяк на це не може вплинути, бо не задіяний в процесі» - констатував аналітик.

За словами експерта, цілком очевидно, що ключовою точкою формування контрабанди є не термінал. Більш того, це очевидно кожному за мінімального ознайомлення зі схемами роботи терміналу і порту. Однак, при всій очевидності ситуації, правоохоронні органи виявилися неспроможні зупинити рейдерів.

«Відповідним структурам варто би розібратись і зі спробою рейдерства компанії зі стратегічної галузі, напряму залученої до системи надання міжнародних гарантій Україні» - підкреслив Голобуцький і наголосив, що Україна не може собі дозволити під час війни і за понад 50% бюджетного дефіциту втрачати одне з джерел наповнення бюджету через спроби іноземного бізнесу захопити активи в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK