Рівень води на ЗАЕС не дозволяє експлуатувати реактори станції - Міненерго

Самодіяльність росіян може спричинити ядерний інцидент.
Рівень води на ЗАЕС не дозволяє експлуатувати реактори станції - Міненерго
ілюстративне фото / mev.gov.ua

Самодіяльність російських фахівців на Запорізькій АЕС може спричинити ядерний інцидент. Також існує проблема із достатніми обсягами води для роботи реакторів.

Про це заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Зокрема, він наголосив на низці суттєвих технічних проблем на окупованому об'єкті – завершенні термінів використання ядерного палива та відсутності достатніх обсягів води для експлуатації реакторів.

Читайте також:

«Проблема з постачанням води на станцію виникла після знищення росіянами Каховської греблі. І якщо води в охолоджувачах вистачає, щоби шість блоків перебували в неробочому режимі, то для запуску ЗАЕС потрібні зовсім інші обсяги води», – розповів міністр.

Герман Галущенко повідомив, що спроба росіян забезпечити потреби станції водою за рахунок розробки свердловин також не відповідає жодним стандартам. Він також наголосив, що ліцензію на експлуатацію станції мають виключно українські фахівці, яких не допускають на ЗАЕС.

Раніше ми писали про те, що «Енергоатом» не береться прогнозувати наслідки ситуації на Запорізькій АЕС через закінчення терміну експлуатації ядерного палива.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK