На металургійних підприємствах дефіцит кадрів через мобілізацію

До роботи залучають жінок та перенавчають персонал.
На металургійних підприємствах дефіцит кадрів через мобілізацію
Josh Beech / unsplash.com

8 тисяч працівників компанії «Метінвест» було мобілізовано з початку повномасштабної російської агресії. На металургійних підприємствах є дефіцит кадрів, що заповнюється залученням жінок.

Про це розповіла Директор зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи "Метінвест" Тетяна Петрук в інтерв'ю dsnews.ua.

«Минулого року ми не проводили скорочень, навпаки – відтоді всі наші зусилля спрямовуємо на збереження виробничих колективів та підвищення ефективності процесів. Однак чисельність персоналу зменшилася на 4,8 тис. осіб через відплив кадрів та мобілізацію» - заявила Тетяна Петрук.

Читайте також:

Вона також повідомила, що зараз у компанії відкрито близько 4000 вакансій. А для подолання дефіциту перенавчають працівників та залучають жінок.

«Ми почали наймати набагато більше жінок, де це можливо. Йдеться про професії, де й раніше працювали саме жінки, і вже є потрібна інфраструктура. Наприклад, це ремонтні спеціальності – електромонтери, електрослюсарі, машиністи конвеєрів. Таким чином намагаємося вивільнити чоловіків для тих професій, на які не погодяться жінки. Очевидно, що без подальшої фемінізації чоловічих професій не обійтись. Це наше майбутнє», - зазначила директор з персоналу «Метінвесту».

Крім того, Тетяна Петрук повідомила, що всього у ЗСУ мобілізовано 8000 співробітників, а до роботи в компанії вже повернулося понад 500 ветеранів.

Раніше ми писали про те, що з нестачею робочих рук в Україні вже стикається 38% бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK