ВПК України розпочав виробництво артснарядів, але є нюанси

Потреби ЗСУ у боєприпасах не можуть бути покриті лише однією нашою країною.
ВПК України розпочав виробництво артснарядів, але є нюанси
Vony Razom / unsplash.com

Український військово-промисловий комплекс відновив виробництво артилерійських снарядів, але через величезні потреби збройних сил України наша країна, як і раніше, потребує постачання боєприпасів від партнерів.

Про це пише Укрінформ із посиланням на заяву міністра зі стратегічних галузей промисловості Олександра Камишина на Форумі оборонної промисловості ЄС-Україна у Брюсселі.

Читайте також:

«Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і за іншими позиціями, їх ніколи не вистачатиме в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні можливості, ми й надалі залежатимемо від поставок ззовні», - заявив Олександр Камишин.

Він також вважає, що потреба України в снарядах більша, ніж оборонні здатності всіх країн вільного світу разом узятих.

"Тому ми не говоримо зараз про забезпечення повної потреби наших сил оборони – вона дуже велика. Ми говоримо про те, що ми стали вагомим внеском у таке (забезпечення) сил оборони", - наголосив міністр.

Крім того, Камишин зазначив, що перед українським ВПК стоять 3 головні виклики: фінансування, постійні обстріли та глобальний дефіцит вибухових речовин та пороху.

Раніше ми писали про те, що Данія оголосила про виділення 200 млн данських крон на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK