В Україні запустили дві високопродуктивні свердловини: скільки газу дають

Свердловини розташовані на найглибшому родовищі АТ "Укргазвидобування" та мають глибину 6 км 200 м і 6 км 225 м.
В Україні запустили дві високопродуктивні свердловини: скільки газу дають
Ілюстративне фото / depositphotos.com

АТ "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію ще дві високодебітні свердловини на одному з найглибших родовищ на Сході України. Сумарно вони дають 390 тис. куб. м газу на добу. Про це повідомила пресслужба Групи Нафтогаз.

Читайте також:

Зазначається, що ці свердловини пробурені на одному родовищі, на одному пласті та майже одночасно, тому на технічному сленгу їх називають "близнючками". Вони мають відносно однакову глибину: 6 км 200 м та 6 км 225 м, а також сумарно дають 390 тис. куб. м газу на добу: 270 тис. куб. м та 120 тис. куб. м.

"Завдяки використанню сучасних бурових верстатів, майстерності фахівців Укрбургазу та скороченню аварійності під час виконання робіт свердловини вдалося пробурити вдвічі швидше - за 8 місяців замість 2-3-х років", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Загалом з початку року Укргазвидобування ввело в експлуатацію вже 7 нових високодебітних свердловин з урахуванням свердловин-близнючок. 

Раніше ми писали, що АТ "Укргазвидобування", що є частиною Групи Нафтогаз, у першому кварталі 2024 року перевиконало існуючий план та досягло найвищого видобутку за відповідний період за останні два роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK