Гроші від держави на бізнес: ветерани в Україні отримають гранти на власну справу

Загалом від старту ветеранського компоненту грантової програми "Власна справа" вже 623 ветерани та члени родин учасників бойових дій отримають гранти.
Гроші від держави на бізнес: ветерани в Україні отримають гранти на власну справу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Визначено ще 71 переможця за підсумками восьмої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів. Вони отримають 34 млн грн на започаткування або розвиток свого бізнесу. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Читайте також:

За її словами, загалом від старту ветеранського компоненту грантової програми "Власна справа" вже 623 ветерани та члени родин учасників бойових дій отримають гранти. У їхній бізнес держава інвестує загалом 280 млн грн. 

Серед 71 переможця восьмої хвилі подачі заяв на гранти 41 учасник бойових дій та 30 членів родин ветеранів. 53 переможця отримали грант розміром до 500 тис. грн, 13 - до 250 тис. грн, 5 - до 1 млн грн. 

Читайте також:

Найбільше грантоотримувачів із Львівської, Київської, Житомирської, Вінницької, Рівненської областей та Києва. Найпопулярнішими сферами, у яких планують розвивати свій бізнес грантоотримувачі, є оптова та роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, сільське господарство, надання інших видів послуг. 

Відповідно до умов програми учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий із їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тис. грн, до 500 тис. грн та до 1 млн грн - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тис. грн та до 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

Читайте також:

При отриманні гранту від 500 тис. грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту. 

Заявки на отримання гранту подаються через портал "Дія" разом із бізнес-планом.

Раніше ми писали, що в Україні 30 904 ФОП припинили свою діяльність за перші 4 місяці 2024 року. Проте нових бізнесів відкривається вдвічі більше - понад 74 тисячі за перший квартал цього року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK