В Україні запустили нову свердловину: скільки нафти дає

ПАТ "Укрнафта" запустило чергову високодебітну свердловину.
В Україні запустили нову свердловину: скільки нафти дає
Ілюстративне фото / depositphotos.com

ПАТ "Укрнафта" запустило чергову високодебітну свердловину на Заході України. Дебіт - 54 тонни нафти на добу. Про це повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

Зазначається, що об'єкт планувався як розвідувальна свердловина з метою розкриття покладів стрийських відкладів на глибині більше 1,2 км.

Як розповіли в компанії, відразу після завершення буріння було застосовано кислотний гідророзрив (КГРП) як технологію вторинного розкриття пласта. Дослідження та практичний досвід роботи на цьому конкретному родовищі показали, що така операція забезпечує підвищення видобутку. 

Читайте також:

"Результат більш ніж вдвічі перевищив прогнозний: дебіт свердловини складає 54 тонни на добу замість 22,6 тонн на добу. Таким чином Укрнафта отримала високодебітну свердловину та, що навіть більш важливо, технологію збільшення видобутку на конкретному родовищі", - прокоментував директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Раніше ми писали, що АТ "Укргазвидобування", що є частиною Групи Нафтогаз, у першому кварталі 2024 року перевиконало існуючий план та досягло найвищого видобутку за відповідний період за останні два роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK