В Ірландії скорочується кількість центрів із безкоштовним житлом для українських біженців

Таке рішення ухвалено у зв'язку з реалізацією політики «90 днів».
В Ірландії скорочується кількість центрів із безкоштовним житлом для українських біженців
Sophie Popplewell / unsplash.com

Значна кількість центрів, де проживають українці в Ірланії, закриється відповідно до нової політики «90 днів», яка надає державне житло одержувачам тимчасового захисту на цей термін.

Про це пише The Irish Times.

«Значна кількість» центрів, які надають житло тим, хто втік від війни з України, закриється найближчими місяцями», – повідомив Департамент інтеграції.

"Політика 90 днів означає, що біженці, які прибули після 14 березня, не будуть забезпечені довгостроковим житлом", - сказав представник відомства.

Читайте також:

Зокрема, близько 170 жителям готелю Lough Allen у Драмшанбо, графство Літрім, було дано лише два тижні, щоб залишити приміщення, яке має зачинитися наступної п'ятниці.

Видання зазначає, що, незважаючи на занепокоєння з приводу наслідків для жінок і дітей, які в основному проживають у готелі, та багато з яких ходять до школи, у департаменті запевнили, що сподіваються запланувати інші переїзди на літні місяці, «щоб звести до мінімуму порушення навчального року, якщо це можливо". Також представник департаменту не назвав жодних інших центрів, які, як очікується, закриються у літні місяці.

У виданні нагадали, що у грудні минулого року уряд затвердив правила, згідно з якими українцям будуть надані ліжка лише на 90 днів та знижено щотижневу допомогу у розмірі 38,80 євро на дорослу та 29,80 євро на дитину. Раніше українці отримували 220 євро на тиждень як допомогу для тих, хто шукає роботу.

Раніше ми писали про те, що німецький уряд хоче зменшити кількість українських біженців у Німеччині.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK