Укрнафта збільшила добовий дебіт свердловини у 25 разів: що відомо

Одна із свердловин Укрнафти на Північному сході України збільшила нафтовіддачу у 25 разів і стала найпродуктивнішою серед усіх свердловин компанії.
Укрнафта збільшила добовий дебіт свердловини у 25 разів: що відомо
Укрнафта збільшила добовий дебіт свердловини у 25 разів / facebook.com/Ukrnafta

Після проведення гідророзриву пласта ПАТ "Укрнафта" збільшило добовий дебіт свердловини у 25 разів. Зараз це найпродуктивніша свердловина компанії - 103 тонни на добу в нафтовому еквіваленті, повідомила пресслужба Укрнафти.

Читайте також:

Зазначається, що в травні 2024 року у свердловині на Північному сході України було проведено гідравлічний розрив пласта (ГРП). У процесі ГРП було закачано 210 кубометрів рідини та 54 тонни пропанту.

"За результатами, свердловина, яка на штангово-глибинному насосі, "качалці", давала 4,1 тонни на добу, почала фонтанувати. Дебіт - 73 тонни нафти та 35 тисяч кубометрів газу на добу, або 103 тонни в нафтовому еквіваленті", - прокоментував директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Загалом чотири класичні гелево-пропантні ГРП на інших свердловинах лише за перші 2 тижні роботи дали додатковий накопичений видобуток у 300 тонн нафти.

Читайте також:

Також станом на кінець травня було проведено 12 кислотних ГРП на 10 свердловинах родовища Укрнафти на Заході України. Додатковий накопичений видобуток від ГРП та КГРП за 5 місяців склав 8941 тонн нафти, коефіцієнт успішності - 93%, середня кратність збільшення дебіту - 4.

Раніше ми писали, що ПАТ "Укрнафта" запустило чергову високодебітну свердловину на Заході України. Дебіт - 54 тонни нафти на добу.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK