ТОП найбезпечніших моделей авто у світі: у чому їх секрет

Автономна допомога водієві – ключовий тренд сучасних автовиробників.
ТОП найбезпечніших моделей авто у світі: у чому їх секрет
краш-тест / Wikipedia.org

Серед тенденцій, що спостерігаються у сучасному автомобілебудуванні, особливо виділяється швидкий розвиток галузі автономної допомоги: сучасні автомобілі здатні самостійно гальмувати та повертати, щоб допомогти уникнути аварії або – якщо аварія неминуча – зменшити її наслідки.

Про це пише Liga.net у своєму огляді найбезпечніших автомобілів світу 2024 року.

Читайте також:

Hyundai.

Ключова особливість – практично весь модельний ряд отримав п'ятизірковий рейтинг від кількох організацій, які проводять найсуворіші краш-тести у світі.

Найбезпечнішими моделями Genesis у 2024 році за версією IIHS Top Safety Pick+ стали G80, Electrified G80, G90, GV60, GV70, Electrified GV70, GV80. Загалом, автомобілі Hyundai у цьогорічному рейтингу отримали більше нагород Top Safety Picks від IIHS, ніж представники інших автобрендів. Отже дев'ять моделей отримали найвищий рейтинг.

Крім того, рейтинг Top Safety Pick отримали моделі 2024 року: Elantra, Tucson, Palisade, Santa Cruz, Santa Fe та Sonata. Ще більш високий рейтинг Top Safety Pick+ дістався наступним автомобілям: Ioniq 6, Ioniq 5 та Kona. Модель Ioniq 5 заробила максимальну кількість балів завдяки покращенню безпеки задніх пасажирів.

BMW

Ключова особливість – всі автомобілі BMW оснащені безліччю передових засобів безпеки: попередження про зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, передні та задні датчики паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, попередження про сходження зі смуги руху, систему утримання у смузі дорожніх знаків, безпечний адаптивний круїз-контроль, виявлення пішоходів та велосипедистів.

Зазначається, що автомобілі постійно одержують високі оцінки IIHS у тестах на лобове, бічне зіткнення, а також на міцність даху. У рейтингу IIHS 2024 найвищу оцінку Top Safety Pick+ отримали кілька моделей BMW: 5 серії, X1 і X3. А згідно з дослідженням Euro NCAP, автомобілі BMW, випущені з 2016 по 2021 рік, отримали 82 бали за безпеку зі 100 можливих.

Читайте також:

Subaru

Ключова особливість – унікальна технологія допомоги водієві EyeSight. Технологія використовує комбінацію круїз-контролю, моніторів руху та допомоги при русі смугою, щоб забезпечити кращий пакет безпеки.

За версією IIHS, у 2024 році найбезпечнішими моделями Subaru з рейтингом Top Safety Pick+ є Impreza, Outback, Ascent та Solterra.

Subaru Outback 2023 модельного року став одним з небагатьох середньорозмірних автомобілів, які добре пройшли краш-тест з бічним зіткненням. Серед інших моделей, що отримали високі оцінки, Crosstrek та Forester.

Volvo

Ключова особливістьавтомобілі розуміють поведінку водія та забезпечують його безпеку на дорозі.

Найбезпечнішими моделями Volvo у 2024 році за версією IIHS Top Safety Pick+ стали: XC90, XC90 Recharge, XC60.

Читайте також:

Acura

Ключова особливість – до списку помічників водію входять системи безпеки Acura Advanced Safety Systems, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух заднім ходом та зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про сходження зі смуги, допомога під час руху за увагою водія, передні та задні датчики паркування, пом'якшення наслідків дорожніх пригод.

Найбезпечніші моделі Acura у 2024 році IIHS Top Safety Pick+: Integra, MDX, RDX.

Зазначається, що зараз на нашому ринку бренд офіційно не представлений, але марка має попит як "биток" із США.

Електромобілі, що не так із безпекою?

Ключова особливість - маса електромобілів, яка може бути на 20-50 відсотків більша, ніж у машин з ДВС, і нижчий центр тяжкості не дозволяє ефективно працювати конструкції металевого дорожнього відбійника.

Як зазначає видання, через масивні батареї, встановлені під підлогою, які тим самим знижують центр тяжіння автомобіля. Це покращує керованість, але, судячи з недавніх тестів, може стати проблемою для дорожньої інфраструктури та безпеки пасажирів самих електромобілів.

Університет Небраски в Лінкольні (США) провів випробування, під час якого 3-тонний електричний пікап Rivian R1T розбив стандартний відбійник на швидкості 100 км/год. Той самий експеримент був проведений і з Tesla Model 3 – відбійник не зміг зупинити і цей електромобіль. Він просто проскочив під ним, втративши дах.

Найбезпечніший електромобіль 2024 року - Hyundai Ioniq 6, Tesla Model Y.

Раніше ми писали про те, що в Україні найбільшим попитом серед вживаних авто у віці до 5 років мали моделі від Tesla, Mazda, Nissan, Hyundai і Volkswagen.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK