Нафтогаз забезпечуватиме газом виробників електроенергії та тепла

Група "Нафтогаз" забезпечуватиме газ для виробництва електроенергії.
Нафтогаз забезпечуватиме газом виробників електроенергії та тепла
Нафтогаз забезпечуватиме газом виробників електроенергії / naftogaz.com

На тлі постійних російських ударів по об'єктах тепло- та електрогенерації роль газу в стабільності енергосистеми зросте, тож Нафтогаз забезпечить Україну потрібним ресурсом палива. Про це заявив голова Групи Нафтогаз Олексій Чернишов у межах візиту на один з об'єктів Центренерго.

Читайте також:

Він наголосив, що зараз енергетична система країни перебуває у вкрай складному стані.

"Ми розуміємо, що маємо підтримати стабільність у країні та готові забезпечити своїм ресурсом виробництво електроенергії там, де це наразі можливо", - зазначив Чернишов.

За його словами, Нафтогаз має для цього ресурс, при цьому суттєвою проблемою залишається заборгованість великих виробників тепла та електроенергії за газ.

Читайте також:

"Потрібно розуміти, що ми вже зараз постачаємо ресурс цим підприємствам за ціною, встановленою державою. Ці кошти необхідні для стабільності газопостачання, тому вирішення боргової проблеми також є нагальним для стабільності системи", - додав очільник Нафтогазу.

Раніше ми писали, що Укрнафта за підтримки ЄБРР почне будівництво потужностей маневрової генерації електроенергії. У перспективі це дозволить посилити енергосистему України, яка постраждала від російських атак на українські ТЕС та ГЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK