Україна готова до початку переговорів щодо вступу до ЄС – європейська Комісія з розширення

Єврочиновники поспішають розпочати їх до того, як з 1 липня Угорщина буде головувати у Євросоюзі.
Україна готова до початку переговорів щодо вступу до ЄС – європейська Комісія з розширення
Sara Kurfeß / unsplash.com

Україна та Молдова відповідають усім критеріям, необхідним для офіційного початку переговорів про членство в ЄС. Очікується, що вони розпочнуться 25 червня.

Про це пише Reuters із посиланням на європейських чиновників.

Читайте також:

"Ми підтверджуємо, що Комісія вважає, що всі кроки були виконані обома країнами. Рішення зараз перебуває в руках країн-членів ЄС – вони мають ухвалити рамки переговорів. Як тільки цей крок буде зроблено, прерогативою головування ЄС стане скликання міжурядової конференції, щоб офіційно відзначити початок переговорів", - заявила прес-секретар Комісії з розширення ЄС Ана Пісонеро.

Видання повідомляє, що оцінка Комісії тепер обговорюватиметься експертами у робочих групах, а потім наступного тижня послами урядів ЄС. 27 держав-членів ЄС мають одноголосно погодитися розпочати переговори, на завершення яких підуть роки, шляхом прийняття так званих переговорних рамок.

У той же час, як наголошує Reuters, Бельгія, яка головує в ЄС до кінця червня, готується до міжурядової конференції з Україною та Молдовою, яка, якщо буде одностайна підтримка країн-членів ЄС, має відбутися 25 червня у Люксембурзі.

"Але така підтримка не гарантована, оскільки Угорщина, яка підтримує теплі відносини з Росією і критикує заявку України на членство. Бельгія та Комісія прагнуть досягти угоди у червні, перш ніж Угорщина візьме на себе головування з 1 липня на шість місяців, оскільки дипломати ЄС очікують, що Будапешт заморозить весь процес до 2025 року», – пише видання.

Раніше ми писали про те, що посол ЄС у Києві заявив, що Україна може вступити до ЄС 2030 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK