Маск продовжить надавати послуги Starlink Україні за $14 млн

Пентагон та SpaceX продовжили контракт до 30 листопада 2024 року.
Маск продовжить надавати послуги Starlink Україні за $14 млн
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Договір між Пентагоном та SpaceX Ілона Маска про надання послуг Starlink Україні продовжено на шість місяців. Це коштуватиме американському бюджету додаткових 14 мільйонів доларів. Сам контракт із компанією Маска тепер перевищує 40 мільйонів доларів і розрахований до 30 листопада 2024 року.

Про це повідомляє Bloomberg.

Агентство зазначає, що продовження контракту на надання інтернет-послуг Starlink в Україні ще на шість місяців є новою ознакою того, що обидві сторони пройшли повз суперечку про те, як термінали використовувалися в зоні конфлікту.

Читайте також:

«Космічні сили США продовжили контракт із SpaceX до 30 листопада вартістю 14,1 мільйона доларів, повідомила у своїй заяві прес-секретар Командування космічних систем Бонні Пойндекстер. За її словами, контракт забезпечує доступ до сузір'я Starlink, обладнання та підтримки клієнтів на погоджених умовах», – повідомляє Bloomberg.

Видання нагадує, що військові чиновники США високо оцінили портативні термінали Starlink, які забезпечують високошвидкісне широкосмугове підключення до Інтернету для критично важливих військових комунікацій, а також громадянського населення після вторгнення Росії. Вже 2022 року Україна заявила, що отримала 10 000 терміналів Starlink.

Однак Маск пригрозив скоротити фінансову підтримку Starlink в Україні, заявивши, що його компанія не зможе нести витрати нескінченно. Він також заявив, що термінали не призначені для використання у військових цілях, і минулого року написав у Твіттері: «Ми не допустимо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни».

В результаті Пентагон підписав із SpaceX контракт на 23 мільйони доларів у 2023 році на оплату терміналів, і відносини поступово покращилися. Крім того, початковий контракт зріс до 26,4 мільйонів доларів, і зараз представники міністерства оборони США навіть працюють із SpaceX, щоб припинити несанкціоноване використання Росією терміналів на полі бою.

Раніше ми писали про те, що для боротьби з ботами американський мільярдер Ілон Маск має намір знімати невелику плату для дозволу публікацій із нових користувачів його соціальної мережі X.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK