Переможці 10 етапу програми "Власна справа" отримають 88 млн: хто вони

Загалом з початку 2024 року державне фінансування отримали 5029 українців на суму 1,2 млрд грн.
Переможці 10 етапу програми "Власна справа" отримають 88 млн: хто вони
Jason Goodman / unsplash.com

За підсумками десятого етапу грантової програми "Власна справа" визначено 369 переможців, які отримають 88 млн грн. на розвиток власного бізнесу, який створить 718 нових робочих місць. Усього з початку 2024 року державне фінансування отримали 5029 українців на суму 1,2 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки з посиланням на слова заступника міністра Тетяни Бережної.

Читайте також:

«Грантові програми під брендом "Власна справа" є складовою програми "Зроблено в Україні", яка підтримує розвиток малого та середнього бізнесу. Вже визначили 5 тисяч переможців програми "Власна справа" з початку року. Вони отримають від держави 1,2 мільярди гривень мікрогрантів. 80% з них – підприємці, які взяли грант на розвиток та масштабування свого бізнесу, 20% – люди, які лише розпочинають власну справу. Загалом від старту програми у липні 2022 року переможцями стали вже понад 17 тисяч українців, у бізнес яких держава інвестує 4,3 млрд грн. Під час реалізації своїх бізнес-проектів підприємці мають створити 38 тисяч нових робочих місць. Гроші, які інвестує держава, мають повернутися до бюджету вже за три роки у вигляді податків», - заявила Тетяна Бережна.

У Мінекономіки зазначили, що серед отримувачів мікрогрантів десятої хвилі 55% жінок, 34% чоловіків та 11% юридичних осіб. По регіонах лідерами є Львівська (53 особи), Київська (27), Полтавська (26), Рівненська (24), Івано-Франківська (25) області та м. Київ (31).

А найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть одержувачі грантів, стали:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 136 осіб;
  • тимчасове розміщення та організація харчування – 52;
  • переробна промисловість - 45.

У міністерстві також нагадали, що за грантовою програмою "Власна справа" українці можуть одержати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання чи лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць, залежно від суми гранту.

інфографіка
інфографіка / me.gov.ua

Раніше ми писали про те, що Альянс 30 міжнародних партнерів акумулює 7 млрд євро для підтримки та розвитку українського бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK