Стало відомо, хто будуватиме метро на Виноградар за майже 14 млрд грн

У рамках тендеру компанія має завершити першу чергу будівництва з двома станціями "Мостицька" та "Проспект Правди".
Стало відомо, хто будуватиме метро на Виноградар за майже 14 млрд грн
Олексій Самсонов / kyivcity.gov.ua

Група компаній "Автострада" стала єдиним учасником тендеру на будівництво метро на Виноградар. Компанія, швидше за все, будуватиме нову ділянку Сирецько-Печерської лінії. Комерційна пропозиція становила 13,79 мільярда гривень, а очікувана вартість робіт становить 13,96 мільярда гривень.

Про це пише The Village.

Повідомляється, що в рамках тендеру компанія має завершити першу чергу будівництва з двома станціями "Мостицька" та "Проспект Правди" та ділянкою вилкового відгалуження у бік майбутньої станції "Виноградар".

Читайте також:

Однак, як зазначає видання, відкриті торги ще продовжуються, а в компанії "Автострада" поки що ніяк не прокоментували участь у тендері.

Передісторія

  • «Метро на Виноградар» – умовна назва проекту будівництва нових станцій київського метро по зеленій гілці від «Сирця» до житлового масиву Виноградар, яке розпочалася у березні 2019 року. На першому етапі мають бути збудовані дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди». За договором будівництво першої черги метро на Виноградарі мало завершитися до 26 листопада 2021 року.
  • Генпідрядник "Київметробуд" попросив через суд перенести термін завершення першої черги робіт із листопада 2021 року на травень 2023 року, пояснюючи це тим, що не може виконати роботу через локдаун.
  • У січні 2023 року столична влада замовила коригування проекту метро за 70 мільйонів, а в грудні того ж року розірвала договір з «Київметробудом».
  • Підрядник поклав бюджетні кошти на депозитний рахунок до банку. За 2019 рік комерційна установа отримала близько 139 мільйонів – відсотки від депозиту на суму 1,5 мільярда гривень. Лише у квітні 2024 року кошти ухвалили повернути у міський бюджет.

Раніше ми писали про те, що в київському метрополітені планують відновити рух поїздів "синьою" лінією метро на початку осені 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK