Відключення світла та мобільний зв'язок: у чому проблеми, і які шукають рішення

На думку фахівців, користувачі перевантажують мережі.
Відключення світла та мобільний зв'язок: у чому проблеми, і які шукають рішення
Jonas Leupe / unsplash.com

Тривалі відключення електроенергії негативно впливають на мобільний зв'язок та інтернет, які зникають з низки причин. Для вирішення цих проблем компанії намагаються інвестувати у енергонезалежність.

Про це пише "Бізнес Цензор".

Видання зазначає, що на стан мобільних мереж впливають два фактори:

  • технічний – знеструмлення базових станцій;
  • поведінковий – різкий перехід на використання мобільного інтернету при відключенні світла, що перевантажує мережу.

Так, за даними Мінцифри, більшість користувачів (80% трафіку) використовує доступ до інтернету через фіксовану мережу і лише 20% – через мобільний зв'язок, тому перехід на мобільний інтернет робить мобільні мережі нездатними впоратися з великою кількістю користувачів. Фахівці мобільного зв'язку стверджують, що навіть якщо 80% базових станцій в ефірі при відключеннях електроенергії вони стають перевантаженими.

Читайте також:

Видання зазначає, що технічний фактор полягає в тому, що акумулятор може в середньому забезпечити роботу базової станції на 2-5 годин за умови повного заряду. Після цього їй потрібно тривалий час для підзарядки – до 8 годин. Якщо вимкнення електроенергії інтенсивне, акумулятори просто не встигають зарядитися. Отже, чим довше немає електрики, тим швидше почнуться проблеми з інтернетом і зв'язком.

Генератори – не вихід.

У компаніях мобільного зв'язку заявляють, що для підтримки роботи однієї базової станції необхідно від 50 до 100 літрів дизпалива на добу, яке хтось має підвозити та заправляти, так ще й усе обладнання можна підключити до генератора. Адже в містах воно переважно знаходиться на дахах промислових будівель, освітлювальних опорах, мостових переходах тощо. Його технічно неможливо підключати до дизель-генераторів.

Що роблять компанії мобільного зв'язку, щоб зберегти послугу :

  • Вимикають частину обладнання, наприклад, енергоємні 4G-вишки, щоб надавати пріоритет голосовим послугам зв'язку, які вимагають електроенергії більше, ніж використовуються для дзвінків.
  • Вкладають в енергонезалежність, інвестуючи в встановлення нових акумуляторів, купівлю генераторів та встановлення. джерел безперебійного живлення у багатоквартирних будинках.

Раніше ми писали про те, що в Мінреінтергації розповіли, як залишатися на зв'язку навіть за відключення електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK