Між Україною та Канадою діятиме нова торговельна угода: які переваги

Оновлена угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою зміцнить двостороннє економічне партнерство.
Між Україною та Канадою діятиме нова торговельна угода: які переваги
Ілюстративне фото / depositphotos.com

1 липня набуває чинності оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA). Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Як йдеться в заяві, оновлена CUFTA принесе користь працівникам, підприємствам і споживачам обох країн, посилюючи торговельну та економічну співпрацю між Канадою та Україною.

Угода зберігає умови доступу до ринку для товарів з угоди 2017 року та була оновлена, щоб включити розділи про інвестиції, послуги та інклюзивну торгівлю.

"У довгостроковій перспективі оновлена CUFTA зміцнить наше загальне двостороннє економічне партнерство",  - йдеться в спільній заяві.

Читайте також:

Ключові переваги оновленої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою:

  • угода передбачає лібералізацію ринку послуг за негативним списком. Тобто коли дозволено все, щодо чого немає застережень, прописаних в угоді. А захист інвестицій посилиться новими комплексними та сучасними інструментами. Це сприятиме максимальному розвитку торгівлі послугами між українськими та канадськими компаніями;
  • завдяки угоді працівники українських компаній, які надаватимуть послуги в Канаді, зможуть за спрощеними й розширеними умовами податися на тимчасовий в'їзд до Канади;
  • угода допоможе Україні побудувати вільну й відкриту цифрову екосистему економіки;
  • для товарів, які експортуються в Канаду без мит, можна буде використовувати компоненти з ЄС, Британії, Ізраїлю;
  • важливе місце в угоді посідають питання щодо довкілля, праці, прозорості та відповідального ведення бізнесу.

Читайте також:

Загалом текст документа побудовано на стандартах угоди про вільну торгівлю Канади, США та Мексики й Угоди про Транстихоокеанське партнерство, до якої Україна готується приєднатися. Фактично це пакт із партнерами, які підтримують нашу торгову безпеку. 

Раніше ми писали, що дію угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік із можливістю її автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK