Бізнес вимагає від влади терміново вирішити ТОП 5 проблем мобілізації

Європейська Бізнес Асоціація наполягає на вирішенні питань, пов'язаних із бронюванням співробітників.
Бізнес вимагає від влади терміново вирішити ТОП 5 проблем мобілізації
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) звернулася до Верховної Ради та Кабміну із закликом вирішити ТОП 5 головних проблем для бізнесу, пов'язаних із мобілізацією, серед яких продовження оновлення даних та запуск електронного бронювання співробітників.

Про це пише «Економічна правда» із посиланням на цю організацію.

Читайте також:

Видання зазначає, що представники бізнесу просять терміново вирішити такі проблеми:

  1. Ухвалення законопроекту про продовження терміну оновлення даних до 150 днів. Оскільки через перебої з електроенергією та інтернетом станом на 25 червня свої військово-облікові дані змогли оновити лише 2,3 млн військовозобов'язаних із приблизно 11 млн.
  2. Запустити систему електронного бронювання працівників через ресурси порталу Дія для підприємств критичної інфраструктури та економіки. Оскільки за нинішньої системи процес від підготовки документів до отримання наказу про бронювання займає в середньому 2 місяці та потребує значних ресурсів з боку держави та бізнесу. А також, у зв'язку з збільшенням випадків відмов у бронюванні з боку органів влади без пояснення причин.
  3. Надати заброньованим військовозобов'язаним та тим, хто перебуває у процесі бронювання (з моменту подання заявки підприємством і до постановки на спецоблік) 30 днів імунітету від мобілізації для оновлення даних у ТЦК та СП.
  4. Дозволити бронювання без обмежень кількості працівників транспортної галузі, які безпосередньо задіяні в процесі здійснення вантажних перевезень.
  5. Підтримати законопроекти, що запровадять економічне бронювання для всіх видів бізнесу.

Раніше ми писали про те, що Міноборони не підтримує збільшення термінів оновлення облікових даних з 60 до 150 днів, оскільки є можливості оновити дані в ТЦК та СП, ЦНАП, а також у додатку "Резерв+".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK