Укрзалізниця створює нову компанію, яка будуватиме газові електростанції: що відомо

Створена компанія "УЗ Енерго" має побудувати в різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт.
Укрзалізниця створює нову компанію, яка будуватиме газові електростанції: що відомо
Ілюстративне фото / t.me/UkrzalInfo

Укрзалізниця найближчим часом побудує розподілену генерацію електроенергії. Вона забезпечуватиме потреби компанії та споживачів, які приєднані до мереж товариства. З цією метою створено окрему юридичну особу - ТОВ "УЗ Енерго", повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

Зазначається, що наразі Укрзалізниця як один із найбільших споживачів електричної енергії в Україні відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби товариства для забезпечення перевізного процесу та поточної господарської діяльності.

За наявними прогнозами, з наближенням осінньо-зимового періоду посилення дефіциту в електропостачанні може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів, адже Укрзалізниця також є оператором системи розподілу електроенергії та водопостачання.

Читайте також:

Створена компанія "УЗ Енерго" має побудувати в різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. Насамперед вони будуть встановлені в обласних центрах та приєднані до мереж товариства, від яких заживлені об'єкти залізничного транспорту, соціальної сфери, а також об'єкти критичної інфраструктури інших галузей економіки. 

Відповідно до вимог законодавства діяльність із виробництва електричної енергії з використанням газогенераторних установок та установок зберігання електричної енергії може здійснюватися лише відокремленою від оператора системи розподілу юридичною особою, з отриманням у встановленому порядку ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії. 

Читайте також:

"У зв'язку з цим правлінням АТ "Укрзалізниця" було надано згоду на створення окремої компанії, частка в статутному капіталі якої в розмірі 100% належатиме ТОВ "Збут Енерджи ЛТД", статутний капітал якої зі свого боку на 100% належить Укрзалізниці", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що УЗ отримала ліцензію залізничного перевізника в Польщі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK