З ВВП гірше, з інфляцією краще: експерти склали економічний прогноз на другу половину цього року.

Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу до кінця року становитиме близько 8% від ВВП.
З ВВП гірше, з інфляцією краще: експерти склали економічний прогноз на другу половину цього року.
Kaleidico / unsplash.com

Центр економічної стратегії оприлюднив результати економічного консенсус-прогнозу на друге півріччя 2024 року, підготовленого українськими неурядовими організаціями та низкою іноземних аналітичних центрів, які відстежують економіку України. У цьому документі оновлено прогнози щодо ВВП, інфляції та платіжного балансу.

Про це повідомляє "Дзеркало" тижня" з посиланням на дані прогнозу.

Читайте також:

ВВП

Зазначається, що станом на червень 2024 року зростання реального ВВП України у 2024 році становитиме близько 3,5% . Це нижче, ніж у відповідному консенсус-прогнозі, складеному у грудні 2023 року, яке передбачало зростання реального ВВП 2024 року на рівні 3,9%.

Інфляція

Повідомляється, що інфляція у травні становила лише 3,3% у річному вимірі, а поточний консенсус-прогноз інфляції до кінця року становить 7,6%, що значно менше за грудневий консенсус-прогноз у 10%.

Платіжний баланс та міжнародні резерви.

На думку аналітиків, дефіцит поточного рахунку платіжного балансу до кінця року буде приблизно 8% ВВП . Основними джерелами компенсації цього дефіциту є міжнародна допомога, оплата праці українців за кордоном і грошові перекази та трансферти недержавному сектору.

інфографіка
інфографіка / ces.org.ua

інфографіка
інфографіка / ces.org.ua

Раніше ми писали про те, що уряд очікує на зростання курсу гривні до долара США в середньому до 45 грн у 2025 році, а до кінця наступного року очікується 45,6 грн за $1.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK