Дороге задоволення: скільки коштувала французам Олімпіада-2024

Середній рівень витрат, пов'язаних зі спортом, сягає 12 млрд дол.
Дороге задоволення: скільки коштувала французам Олімпіада-2024
Chris Karidis / unsplash.com

У 2020 році Оксфордський університет визнав, що Олімпіада – дуже дороге задоволення. Середній рівень витрат, пов'язаних зі спортом, сягає 12 млрд дол., а не пов'язаних із ним – у кілька разів більше. За їхніми даними, середнє перевищення кошторису літніх ігор становить 213%, зимових – 142%.

Про це пише "Економічна правда".

Читайте також:

За даними вчених з Оксфорда, через пандемію Олімпіада в Токіо коштувала 20 млрд дол., а в Ріо в 2016 році обернулася для Бразилії фінансовими проблемами, тому Париж із майже готовою інфраструктурою залишився для Міжнародного олімпійського комітету (МОК) найкращим варіантом.

Видання повідомляє, що бюджет Олімпіади-2024 і Паралімпіади, за підрахунками вчених Оксфордського університету, складає всього 9,7 млрд дол. При цьому, за даннми МОК та Bloomberg, бюджет паризької Олімпіади, складає 9,4 млрд, а найдорожчою за останні роки була Олімпіада в Пекіні в 2008 році, яка коштувала Китаю 48,9 млрд дол.

інфографіка
інфографіка / epravda.com.ua

Раніше ми писали про те, що в Національному олімпійському комітеті розповіли про те, що українським призерам літньої Олімпіади-2024 за «золото», «срібло» та «бронзу» заплатять 125, 100 та 80 тисяч доларів відповідно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK