Озброєння для ЗСУ постачають виробники з 10 країн світу - Міноборони

Агенція оборонних закупівель уже уклала понад 20 контрактів зі світовими виробниками озброєння з 10 країн, переважно з Європи та США.
Озброєння для ЗСУ постачають виробники з 10 країн світу - Міноборони
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

2024 року українські виробники забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для ЗСУ. Ця частка може змінюватися залежно від потреб та можливостей виробництва, повідомив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Читайте також:

Він зазначив, що закупівлю зброї для ЗСУ здійснює Агенція оборонних закупівель (АОЗ). Вона активно розвиває міжнародну співпрацю в рамках політики прямої взаємодії з виробниками зброї. 

За інформацією Міноборони, АОЗ уже уклала понад 20 контрактів зі світовими виробниками озброєння з 10 країн, переважно з Європи та США.

Читайте також:

Очільниця АОЗ Марина Безрукова підкреслила, що Агенція контрактує лише озброєння, яке пройшло кодифікацію Міністерства оборони. 

Вона пояснила, що терміни постачання техніки до бойових підрозділів залежать від умов постачання та логістики. Наприклад, закуплені БПЛА DJI Mavic швидко потрапляють на фронт, тоді як виробництво нової техніки потребує більше часу.

Читайте також:

Безрукова запевнила, що Агенція докладає всіх зусиль для дебюрократизації процесів, щоб необхідна техніка та озброєння вчасно надходили на фронт. Це сприяє підвищенню ефективності оборонних закупівель та посиленню обороноздатності України.

Раніше ми писали, що Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України уклала угоду з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK