Понад 1200 робочих місць: в Україні з'явилися нові індустріальні парки

Близько 1250 робочих місць буде створено завдяки роботі двох нових індустріальних парків у Житомирській та Львівській областях.
Понад 1200 робочих місць: в Україні з'явилися нові індустріальні парки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

9 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення включити парки "Ма'рижани" та "Добросин Інвест Парк" до Реєстру індустріальних парків. Завдяки роботі двох нових індустріальних парків у Житомирській та Львівській областях буде створено близько 1250 робочих місць. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Індустріальні парки - це важливий компонент політики "Зроблено в Україні". Вони сприяють залученню інвестицій у реальний сектор, розвитку виробництв та збільшенню частки переробної промисловості в економіки", - зазначив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Так, індустріальний парк "Ма'рижани" працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирського району Житомирської області. На площі 30,2 га розташуються підприємства переробної промисловості: виробництво текстилю, нетканих та будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності. Концепція парку передбачає створення 750 робочих місць та інвестиції загальним обсягом майже 2 млрд грн.

Читайте також:

Індустріальний парк "Добросин Інвест Парк" розташований у с. Добросин Львівського району Львівської області. На площі 14,6 га працюватимуть підприємства легкої промисловості з виготовлення пластмасових та металевих виробів, харчової продукції, деревообробки та інших видів діяльності. Концепція парку передбачає створення до 500 нових робочих місць та залучення 1,6 млрд грн інвестицій.

Отже, у Реєстр індустріальних парків включено 88 парків.

Раніше ми писали, що в Київській області з'явиться новий індустріальний парк. Рішення про включення "Грін Індастріал парк" до Реєстру індустріальних парків ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 18 липня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK