Мінімум 6800: скільки заробляють на екскурсіях в Бучу та Ірпінь для іноземців

В основному клієнтами є самотні чоловіки із США.
Мінімум 6800: скільки заробляють на екскурсіях в Бучу та Ірпінь для іноземців
Sonia Dauer / unsplash.com

В Україні з'явилася нова форма туризму — екскурсії до місць, де скоєно військові злочини російськими окупантами. Зокрема, такі тури вже організовують до Бучі, яка стала символом жорстоких злочинів після звільнення міста від окупації у березні 2022 року.

Про це пише The Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що кілька туристичних компаній почали організовувати тури до Бучі, Ірпеня та Гостомелю. Такі екскурсії тривають близько шести години і коштують приблизно 6800 гривень. При цьому є можливість придбати тижневий тур до цих міст за 156 тисяч гривень.

Повідомляється, що серед туристів переважають чоловіки, що подорожують поодинці, і більшість із них із США. Також є туристи з Великобританії, Німеччини, Японії та Франції.

За словами туроператорів, рекламування трагедії допомагає світові зрозуміти масштаби злочинів російських військових, а частина прибутку від турів передається на потреби Збройних сил України.

При цьому, як пише видання, жителі Бучі здебільшого підтримують ідею екскурсій, вважаючи, що вони допомагають привернути увагу до російських злочинів.

У той же час є люди, які висловлюють сумніви щодо того, чи правильно перетворювати трагедію на бізнес, оскільки це може здатися спробою нажитися на чужих стражданнях. Адже, в місті, де багато хто втратив свої будинки, майно та близьких, така комерціалізація може викликати обурення та здаватися недоречною. Такі мешканці вважають, що на першому місці має бути повага та співчуття до постраждалих, а не фінансовий зиск.

Раніше ми писали про те, що за два квартали 2024 року представники туристичної галузі України сплатили до бюджету податків на 1 млрд 251 млн грн, що майже на чверть більше, ніж 2021 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK