Компанія вводила в оману українців щодо властивостей своєї біодобавки

Антимонопольний комітет оштрафував виробника на 450 тисяч гривень.
Компанія вводила в оману українців щодо властивостей своєї біодобавки
Засідання АМКУ / amcu.gov.ua

Антимонопольний комітет на своєму засіданні визнав, що ТОВ «Біхелс» скоїло порушення, передбачене статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману шляхом повідомлення на вебсайті та на упаковці дієтичної добавки «ФемінозідТМ» неправдивих такої дієтичної добавки. На компанію накладено штраф у розмірі 450 000 грн.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Читайте також:

Зазначається, що йдеться про препарат «ФемінозідТМ» № 30, капсули по 400 мг, про який ТОВ «Біхелс» поширювало інформацію, що вводить в оману, а саме:

  • на упаковці дієтичної добавки «ФемінозідТМ» неправдиві відомості: «сприяє загальному зміцненню організму» та «сприяє посиленню імунітету»;
  • на сайті товариства неправдиві відомості: «допомога при захворюваннях, спричинених вірусом папіломи людини у тому числі й онкогенного типу (ВПЛ)»; "допомога при захворюваннях, викликаних вірусами герпесу різного типу (Herpes simplex, Herpes Zoster, вірус Епштейна-Барр, цитомегаловірус)"; «профілактика рецидивів, спричинених вірусом папіломи людини у тому числі й онкогенного типу (ВПЛ)»; "профілактика рецидивів, викликаних вірусами герпесу різного типу (Herpes simplex, Herpes Zoster, вірус Епштейна-Барр, цитомегаловірус)"; «Фемінозід – це вдосконалена формула для етіопатогенетичної підтримки жінок із урогенітальними вірусними захворюваннями»; "сприяє загальному зміцненню організму"; «сприяє посиленню імунітету» щодо дієтичної добавки «ФемінозідТМ».

В АМКУ повідомили, що за інформацією МОЗ, стверджувати про наявність/відсутність властивостей дієтичної добавки «ФемінозідТМ» та можливості її призначення для лікування чи профілактики можна лише на підставі наукових досліджень. Однак у МОЗ відсутня будь-яка інформація про результати таких досліджень.

«При цьому МОЗ зазначило, що вироби, які позиціонуються як продукція, якій властиві фармакологічні, імунологічні властивості, підпадає під дію Закону України «Про лікарські засоби» та має бути внесена до Державного реєстру лікарських засобів України. Наявність фармакологічної, імунологічної дії притаманна лікарським засобам, а не харчовим продуктам. Дієтична добавка «ФемінозідТМ» не зареєстрована на території України як лікарський засіб», – повідомляє АМКУ.

У відомстві також зазначили, що ТОВ "Біхелс" поінформувало про припинення поширення інформації про властивості дієтичної добавки "ФемінозідТМ".

Раніше ми писали про те, що Державна митна служба за 7 місяців 2024 року стягнула штрафів на суму 50,8 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK