Закачування та відбір газу іноземними трейдерами здійснюється в штатному режимі - Нафтогаз

2024 року темпи закачування газу в українські сховища дещо знизилися через російські атаки на газову інфраструктуру.
Закачування та відбір газу іноземними трейдерами здійснюється в штатному режимі - Нафтогаз
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Незважаючи на кілька ворожих атак на українські ПСГ у березні-квітні 2024 року, закачування та відбір газу іноземними трейдерами здійснюється в штатному режимі. Про це повідомив очільник Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Читайте також:

Зазначається, що у 2023 році європейські трейдери закачали близько 2,5 млрд куб. м палива в українські газосховища. Цього року темпи закачування дещо знизились через російські атаки на газову інфраструктуру. 

"Проте головним залишається комерційний чинник - спред. Ціна на газ на сьогодні є недостатньо вигідною для трейдерів для формування резервів", - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, минулого року пік закачування припав саме на серпень-вересень, а сезон тривав до жовтня включно. 

Читайте також:

Очікується, що європейські підземні сховища газу невдовзі будуть переповнені, адже станом на першу декаду серпня 2024 року вони вже заповнені на 86%. Водночас, за словами Чернишова, у вересні та жовтні в українських ПСГ залишиться багато вільного місця.

Раніше ми писали, що тепер клієнти українських ПСГ зможуть закачувати й викачувати свій газ зі сховищ у зручний час та спосіб. 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK