Росіян замість м'яса у ковбасі годують «м'ясним клеєм»

На м'ясокомбінатах розпочинаються перевірки через масове виробництво продуктів із забороненими добавками.
Росіян замість м'яса у ковбасі годують «м'ясним клеєм»
Allen Rad / unsplash.com

Російських виробників продуктів харчування масово перевірять на використання забороненої добавки — мікробної трансглютаміназ, яку також називають «м'ясним клеєм». Це значно здешевлює товар, але несе загрозу здоров'ю.

Про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на російські ЗМІ.

Читайте також:

Зазначається, що в Алтайському краї співробітники прокуратури прийшли на підприємства «Алтайська буря» та «Рідні простори». А у Мордовії факт використання забороненої добавки підтвердився у ТОВ «МПК „Атяшевський“». Також небезпечну добавку знайшли у молочній продукції у рязанського виробника «ІП Ісаєв», який реалізовував її у Тамбовській області.

Повідомляється, що буде перевірено близько 30 підприємств по всій Росії. У числі виробників, які можуть застосовувати «м'ясний клей», згадувалися ТОВ «Комбінат «Дубки»», ТОВ «М'ясокомбінат Мітек», АТ «Останкинський м'ясопереробний комбінат», АТ «Брянський м'ясокомбінат», ТОВ «ПК «Айсберг-Люкс» та ін.

Видання нагадує, що мікробна трансглютаміназа – це фермент, який виробляється деякими мікроорганізмами. Він може модифікувати структуру молекул білків. За рахунок цього під його впливом шматочки м'язової тканини поєднуються в монолітний продукт за типом шинки. Фермент впливає як тваринні білки, і на білки рослинного походження. Ряд досліджень пов'язують вживання «м'ясного клею» зі зростанням захворюваності на хворобу Альцгеймера. У РФ використання цієї добавки заборонено з 1 січня 2020 року.

Раніше ми писали про те, що китайці відмовляються купувати російську горілку, оскільки вона не зовсім підходить їхньому культурному коду, а росіянам не подобається традиційний китайський напій байдзю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK