Гранти до 150 тис гривень: в Україні розширили "Власну справу" на молодих підприємців

Гранти розміром до 150 тисяч гривень із зобов'язанням зареєструватися ФОП зможуть отримати молоді підприємці віком до 25 років.
Гранти до 150 тис гривень: в Україні розширили "Власну справу" на молодих підприємців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Молоді підприємці зможуть отримати грант до 150 тис. гривень на відкриття власного бізнесу в межах програми "Власна справа". Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко під час заходу "Друга річниця грантової програми "Власна справа".

Читайте також:

Так, гранти розміром до 150 тисяч гривень із зобов'язанням зареєструватися ФОП зможуть отримати молоді підприємці віком до 25 років. При цьому вимога створити робочі місця для них буде не обов'язковою. 

"Сьогодні ми запускаємо гранти для молоді: підприємці віком до 25 років зможуть отримати до 150 тисяч гривень під зобов'язання зареєструватися ФОП без створення робочих місць. А через три роки такий підприємець зможе ще раз отримати грант від держави вже за програмою "Власна справа" на загальних умовах у розмірі до 250 тис. гривень та зобов'язанням створити не менше 2 робочих місць", - розповіла Свириденко.

Читайте також:

Також уряд розширив категорії отримувачів грантів у межах "Власної справи". Тепер їх можуть отримати дружини та чоловіки загиблих воїнів. Такий грант становитиме до 500 тис. гривень.

Крім того, Кабмін додав до переліку отримувачів грантів виробників вин та підприємців, які працюють на території активних бойових дій. Ще одна новація полягає в тому, що підприємцям  дозволили за грантові кошти брати в оренду водойми та купувати аквакультури для їх розведення.

Читайте також:

За словами міністра, зараз Міністерство економіки розробляє кілька новацій, які допоможуть бізнесу залучати ще більше грантових коштів для розвитку. 

По-перше, за умови створення від чотирьох робочих місць суму грантової підтримки планують збільшити вдвічі: з 250 до 500 тисяч гривень. По-друге, уряд планує дозволити отримувати грант у розмірі 250 тис. грн повторно через три роки після отримання першого гранту для всіх категорій підприємців. 

Читайте також:

Загалом за два роки роботи програми "Власна справа" підприємці отримали від держави 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на 4,6 млрд гривень. Завдяки цьому вони створили понад 38 тис. нових робочих місць. 

Раніше ми писали, що за більш ніж два роки дії програми "Власна справа" її переможцями стали 19,5 тис. українців, у їхній бізнес держава інвестує 4,7 млрд грн. 3 млрд грн одержувачі грантів уже повернули до бюджету через сплачені податки та збори.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK