Аптеки демонструють найбільш динамічний розвиток у сфері роздрібної торгівлі: де їхня найбільша концентрація

За перші 6 місяців 2024 року було відкрито 478 аптечних точок, що є найвищим показником серед усіх сегментів рітейлу.
Аптеки демонструють найбільш динамічний розвиток у сфері роздрібної торгівлі: де їхня найбільша концентрація
Dima Mukhin / unsplash.com

Аптечні мережі в Україні демонструють найбільш динамічний розвиток та вже займають 33% від загальної кількості роздрібних точок усіх галузей рітейлу. На сьогоднішній день у країні працює 6399 аптек компаній-членів RAU. А за перші 6 місяців 2024 року було відкрито 478 аптек, що є найвищим показником серед усіх сегментів рітейлу. При цьому кількість закритих аптек складає лише 42.

Про це свідчать дані дослідження Retail Association of Ukraine.

Читайте також:

За даними, основна кількість аптек сконцентрована у столичному регіоні – 1195. Також аптеки зосереджено найбільше у Дніпрі (682) та Львові (576). Крім того, значна кількість аптек зафіксована у Харкові – 550.

Зазначається, що в той же час в Одесі кількість аптек вдвічі менша, хоча тут фіксується чистий приріст кількості торгових закладів. Загалом в Україні кількість аптек не скорочується ніде, тому що на їхні послуги є відповідний попит. Навіть у Донецькій області 68 аптек проти 27 у Херсонській. При цьому в середньому на один обласний центр припадає близько 150-200 аптек.

інфографіка
інфографіка / rau.ua

Раніше ми писали про те, що в Україні зростає кількість продуктових магазинів, а сегмент продовольчого рітейлу становить 24% від усієї вітчизняної роздрібної торгівлі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK