У «Прозорро.Продажі» з'явиться новий сервіс фінансування з відстрочкою платежу, що сприяє доступу МСП до публічних закупівель

На сьогодні подібним фінансовим інструментом вже скористалися 24 компанії на загальну суму понад 371 млн гривень.
У «Прозорро.Продажі» з'явиться новий сервіс фінансування з відстрочкою платежу, що сприяє доступу МСП до публічних закупівель
ілюстративне фото / ezakupivli.com.ua

АТ «Прозорро.Продажі» за підтримки Мінекономіки спільно з Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC) та Державним секретаріатом з економічних справ Швейцарії (SECO) презентували новий сервіс факторингу (беззаставний вид фінансування закупівель або продажу товарів чи послуг з відстроченням платежу (тобто оборотного капіталу)) .

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки

Читайте також:

Зазначається, що під час презентації член правління «Прозорро.Продажі» Григорій Легенченко розповів про етапи впровадження сервісу та його переваги для малого, середнього бізнесу, держзакупівель.

«Сервіс факторингу допоможе оперативно отримувати кошти на покриття поточних витрат, інвестицій у подальший розвиток чи масштабування виробництва. Завдяки новому цифровому інструменту, плануємо сприяти покращенню мікро- та макроекономічної ситуації в державі та спільно з партнерами реалізовувати стратегічні цілі», — наголосив Григорій Легенченко.

У свою чергу, перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв наголосив на важливості підтримки малого та середнього бізнесу, зазначивши, що новий напрямок факторингу є частиною стратегії Міністерства економіки на 2024-2027 роки.

«Минулого року для підтримки розвитку підприємництва ми запустили програму «Доступний факторинг». Вона полегшує доступ бізнесу до оборотних засобів і дозволяє здійснювати закупівлю та продаж товарів з відстрочкою платежу та компенсацією від держави ставки на рівні 13%. Сьогодні цим фінансовим інструментом у рамках програми скористалися 24 компанії на загальну суму понад 371 млн. гривень. Це запорука сталого розвитку українського підприємництва та зміцнення економіки», – пояснив Олексій Соболєв.

Також повідомляється, що Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні сказала, що запуск платформи фінансування на основі активів є частиною роботи над покращенням доступу до фінансування для українського бізнесу. Такі рішення допоможуть компаніям залучати кошти для поповнення оборотного капіталу і таким чином наростити обсяги продажу, зміцнити фінансове становище та бути стійкішими до криз.

Крім того, керівник програм розвитку приватного сектору в Україні та Південному Кавказі SECO Ірен Фрай також висловила підтримку сервісу факторинг.

«Ми пишаємося тим, що підтримуємо впровадження цього важливого фінансового інструменту в Україні разом із IFC та нашими урядовими партнерами. Сприяння доступу до фінансування для МСП є ключовим аспектом роботи SECO. Фінансування на основі активів змінить можливості доступу до фінансування для МСП, дозволяючи їм залучати робочий капітал, розвивати свій бізнес та робити вагомий внесок у економіку. Ми сподіваємося, що запуск цієї платформи прокладе шлях для розвитку інших ініціатив, які ще більше стимулюватимуть конкуренцію та інновації», - заявила Ірен Фрай.

Раніше ми писали про те, що Кабмін схвалив Стратегію для малого та середнього бізнесу до 2027 року, яка, зокрема, передбачає ширше залучення МСП до публічних закупівель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK